• Prøv varen hjemme hos dig
  • Hurtig levering 1-5 hverdage eller afhentning i Hillerød
  • 14 dages fortrydelsesret

UV-beskyttelse på parasoller

oprettet d.

Parasollers UV-beskyttelse

Man kan hurtigt føle sig sikker for solen, når man opholder sig i skyggen. Dermed kan man undgå solcreme, varme solstråler og anstrengelsen ved at knibe øjnene sammen. Det er rart at ligge under en parasol enten i haven, på terrassen eller på stranden, men problemet er, at man faktisk ikke er fuldstændig beskyttet mod solens stråler, selvom det kan virke sådan.

Ja, man afskærmer sig fra solen, men solens stråler er listige, og det betyder at man kun afskærmer sig fra omkring halvdelen af solens stråler. Men hvordan er det muligt? Solens stråler reflekteres af næsten alt, de rammer, hvilket betyder, at man stadig udsættes for den kraftige UV-stråling, selvom man føler sig i sikkerhed under parasollen.

Kan man blive solbrændt under en parasol?

Måsk du allerede selv har prøvet det? Man ligger trygt i skyggen en hel dag, for så senere at opdage, at man faktisk er blevet solbrændt nogle steder på kroppen. Hvis man ligger under en parasol ved poolen i haven eller måske på en liggestol under en parasol på stranden, vil solens stråler blive reflekteret i sandet samt vandet og indirekte ramme kroppen under parasolens skygge.

Her er det også vigtigt at tage hensyn til tekstilernes egenskaber i parasollen. Alt fra tykkelse, farve og efterbehandling kan have betydning for, hvor meget sol der trænger igennem. Som en tommelfingerregel anbefaler vi altid, at man beskytter sig mod solen på samme måde, som hvis man opholdt sig direkte i solens stråler.

Hvilken parasol skal jeg vælge for maksimal uv-beskyttelse?

Det kan være en fordel at vælge en parasol med en høj Ultraviolet Protection Factor (UPF). UPF måler mængden af UV-stråler, der trænger igennem parasolens materiale og rammer huden. Det er ofte angivet i beskrivelsen, når man køber en ny parasol.

Det er en god idé at vælge en parasol med en UPF-faktor på 50+ for at opnå maksimal beskyttelse.

Få styr på solbeskyttelsen med en parasol

Skyggen er ens bedste ven, når man vil undgå solens stråler, men et ophold under en parasol er sjældent tilstrækkelig beskyttelse. Ligesom solcreme ikke altid kan forhindre solskoldning, når man ligger og bager i solen, kan en parasol heller ikke altid redde en. Derfor bør man altid smøre sig ind i solcreme, selvom man ligger i skyggen.

Hvis man ikke er fan af solcreme, kan man også iføre sig ekstra tøj, når man opholder sig under parasollen. Et par længere shorts og en T-shirt kan være ideelt for at forhindre at blive solskoldet – især hvis man allerede er lidt rød.

Find den rette parasol

Her på siden finder du et stort udvalg af parasoller der kan hjælpe med beskytte mod solens stråler. Du finder både strandparasoller til stranden, altanparasoller og de helt store hænge- og markedsparasoller til haven og terrassen. Uanset hvilken parasol du vælger, er det vigtigt ikke at erstatte alle de andre tiltag som vi bør gøre for at passe på huden. Hos HaveMøbelHuset.dk sidder vi altid klar til råd og vejledning hvis du skulle have brug for hjælp eller spørgsmål.


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar